Mijn Verbouwpremie

Asbestverwijdering

Wie een huis, gebouwd voor 2001, wil verkopen of verhuren, dient hiervoor een asbestattest aan te vragen. G & G Works kan dit attest afleveren. 
Tijdens het plaatsbezoek worden verschillende stalen genomen en opgestuurd naar het labo. Op basis van de resultaten kan G & G Works zo uw asbestattest afleveren. 

 

Asbestinspectie Door G&G Works

Vooraleer asbest verwijderd kan worden, dient er uiteraard eerst een grondige asbestinspectie uitgevoerd te worden. Onze expert komt ter plaatse en neemt stalen van de verschillende materialen die gebruikt werden tijdens de bouw van uw huis of appartement. Deze stalen worden naar een gespecialiseerd laboratorium opgestuurd en grondig onderzocht. Na analyse van de stalen wordt er bepaald welke elementen asbest bevatten. 

Asbestverwijdering

Op basis van de bevindingen van het labo wordt er bepaald welke elementen verwijderd moeten worden. Uiteraard is de verwijdering van asbest een proces dat zeer nauwkeurig en zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Er moet ten alle tijde voorkomen worden dat de asbestvezels in de lucht komen. Daarom dragen we beschermende kledij en hebben we gespecialiseerd materiaal om de verspreiding van die asbestvezels tegen te gaan. 

Hoe G&G Works asbest verwijderd

Afhankelijk van de locatie waarin asbest zich kan bevinden, zijn er verschillende manieren om dit te verwijderen. 

Het nat verwijderen van asbest wordt gedaan wanneer het asbest zich bijvoorbeeld in het plafond bevindt. We verzadigen het asbest eerst met water. Op die manier zullen de asbestvezels zich niet verspreiden wanneer we het verwijderen. Daarna plaatsen we het asbest in een speciale container die wederom de verspreiding van de vezels voorkomt. 

De insluiting van Asbest 

Indien het nat verwijderen van asbest geen optie is, opteren we om het asbest in te sluiten. Op die manier kunnen de asbestvezels zich niet verder verspreiden en vormen ze geen risico meer. Het insluiten van asbest wordt bijvoorbeeld gedaan wanneer er zich asbest in leidingen bevindt. Een speciale coating zorgt er dan voor dat de asbestvezels geen kans meer krijgen om zich verder te verspreiden. 

Na de verwijdering of insluiting van asbest dient er een nieuw luchtmonster genomen te worden van de omgeving. Zo zijn we zeker dat er zich geen asbestvezels meer bevinden in de ruimte of omgeving van de werken. Afhankelijk van de resultaten van dat luchtmonster, kan de omgeving asbestvrij verklaard worden of dienen er extra maatregelen genomen te worden.