Mijn Verbouwpremie

Wat is Cellulose Isolatie?

Zoals de naam al zegt, bevat cellulose isolatie een bepaalde hoeveelheid cellulose, een bestanddeel van papier. Daarom staat cellulose isolatie ook gekend onder de naam papiervlokken. Deze vlokken worden gemaakt van gerecycleerd krantenpapier. Om dit papier geschikt te maken voor isolatiedoeleinden, wordt het in een aantal stappen machinaal versnipperd en voegt men er vervolgens additieven (boorzout) aan toe. Deze maken het materiaal brandwerend en schimmelwerend.

Na dit procédé heeft de cellulose isolatie een specifieke watten-achtige structuur gekregen en hecht het materiaal zich op een luchtige manier gemakkelijk samen. De papiervlokken zijn nu klaar voor gebruik als isolatiemateriaal en worden in recycleerbare polyethyleen zakken verpakt.

 

De Voordelen van Cellulose-Isolatie

• Goede warmte-isolatie (0,040 W/mK)
• Ecologisch verantwoord materiaal
• Brandveilig / schimmelwerend (door toevoeging van boorzout)
• Goede geluidsisolerende werking
• Ademend product
• Niet geschikt voor natte of erg vochtige omstandigheden

Hoe plaatst G&G WORKS CELLULOSE-ISOLATIE?

De isolatie wordt gespoten met speciale vlokken.

Spouwmuurisolatie is een veel voorkomende vorm van isolatie. Tussen de buiten- en binnenmuur van een huis zit een holle ruimte (spouw). Deze ruimte kan gevuld worden met isolatie. Dat noemen wij spouwmuurisolatie. Bijna alle woningen tussen 1920 en 1974 zijn voorzien van een spouwconstructie maar hebben bij de bouw geen spouwmuurisolatie gekregen. Ongeveer een kwart van deze huizen heeft nog steeds geen spouwisolatie. Huizen die voor 1920 gebouwd zijn, hebben zelden een spouwconstructie. Het gevolg van een ongeïsoleerde spouw is dat de woning veel sneller koud wordt. De muren geven letterlijk kou af, waardoor de stookkosten stijgen. Door middel van spouwmuurisolatie worden de stookkosten verlaagd en het wooncomfort verhoogd. En dat is ook nog eens goed voor het milieu! Muurisolatie zorgt er namelijk voor dat er minder gestookt hoeft te worden, waardoor de CO2-uitstoot van uw huis lager is.

Wij leveren U eveneens het passende attest af, dat voldoet aan de nieuwe wetgeving inzake isolatie en milieunormen.
 

ROTSWOL

G & G works kan ook andere soorten isolatie plaatsen. De traditionele rotswol is uitstekend voor de isolatie van spouwmuren of vloeren. Dankzij de zwaardere, minder soepele structuur zorgt rotswol voor minder irritatie bij de verwerking. Rotswol kan zowel voor thermische als akoestische isolatie gebruikt worden. 

Glaswol

Glaswol is de typische isolatie zoals u ze kent. De lange vezelstructuur zorgt voor een hoge flexibiliteit en laag gewicht. Glaswol is relatief eenvoudig om aan te brengen maar zorgt soms, mede door die lange vezelstructuur, soms voor oog- of huidirritaties. 
Net zoals rotswol is glaswol ook uitermate geschikt voor zowel akoestische als thermische isolatie. 

PUr/pir-Isolatie

Daar waar Cellulose-isolatie, rotswol en glaswol gemaakt zijn van natuurlijke materialen, is PU-isolatie volledig synthetisch samengesteld. Er zijn 2 grote categorieën in de PU-isolatie:

Polyurethaan-isolatie verliest in populariteit van Polyisocyanuraat maar wordt nog frequent gebruikt voor de isolatie van tussenmuren. Gezien PUR-isolatie ook beschikbaar is als spuitisolatie, kunnen koudebruggen op lastig bereikbare plaatsen eerder snel gedicht worden. Uiteraard is die spuitisolatie moeilijk om te verwijderen eenmaal die aangebracht is. Dankzij onze jarenlange ervaring hoeven we slechts zelden verkeerd gespoten PUR-isolatie te verwijderen.
PUR-isolatie is multifunctioneel en kan bijvoorbeeld als dakisolatie, vloerisolatie of muurisolatie gebruikt worden. 

PIR-isolatie wordt terecht vaker gebruikt dan PUR. PUR scoort op alle vlakken immers beter dan PIR. PIR is op vlak van isolatiewaarde marktleider, is uitermate goed bestand tegen brand, goed bestand tegen vocht, slijtage of schimmel en is dankzij het licht gewicht van de isolatieplaten ook nog eens makkelijk te plaatsen. 

Wenst u graag meer informatie omtrent onze isolatiewerken, aarzel dan niet om contact op te nemen!